Søg
  • Caroline Martinussen

De dør begge til sidst

De dør begge til sidst af Adam Silvera handler om drengene Mateo Torrez og Rufus Emeterio. Den 5. september 2017 lidt over midnat, får de begge et opkald fra Dødsrådet. Dødsrådet kan se ind i fremtiden, og ser at begge drenge vil dø indenfor 24 timer. De kender endnu ikke hinanden, og de er vidt forskellige. De beslutter sig begge to for, at de vil nå at leve livet inden de 24 timer er gået, men de vil ikke gøre det alene. Appen Sidste Ven hjælper dem med at finde en person, de kan tilbringe deres sidste timer sammen med, og tilfældigvis finder de to hinanden. Kan de nå at gøre alle de ting de vil inden de 24 er omme, og kan de finde kærligheden?

Selvom titlen sådan rimelig meget spoiler slutningen, gør det absolut intet for min mening om bogen. Mens jeg læste bogen, glemte jeg nærmest at jeg godt kendte slutningen. Jeg kunne overhovedet ikke lægge bogen fra mig. Jeg forelskede mig i karakterene lige fra starten, og jeg elskede at budskabet var, at man skal huske at leve livet mens man har det, for det synes jeg også selv er enormt vigtigt at huske. Hvis der er nogen af jer der har læst den, kan vi så lige snakke om slutningen?! Er du sindssyg, en lorteslutning! Jeg er udmærket klar over, at det måske er en smule mærkeligt, hvorfor jeg ikke kunne lide slutningen, da man igen ved det fra man læser titlen. Jeg havde bare håbet på at den var en smule mere…. Ærefyldt. Nu har jeg ikke sagt for meget. Det er første gang jeg læser noget af Adam Silvera, og jeg må sige, at jeg er imponeret. Han skriver på en helt fantastisk måde, og jeg tror det var en del af, hvorfor jeg elskede bogen så meget.


Det er uden tvivl en af de bedste bøger jeg har læst i år, og derfor giver jeg den 5 ud af 5 meget, meget smukke stjerner.

#MustRead #Konflikt #Drama #Død #SciFi #LGBTQ #Teenager #Kærlighed