Søg
  • Marie Nielsen

Da blev jeg døden

Da blev jeg døden af Steffen Jacobsen handler om atombombens skabelse. Vi befinder os i New Mexicos ørkenlandskab. Her forsøger verdens førende atomforskere at konstruere atombomben, som skal vinde 2. verdenskrig for De Allierede. En af disse forskere er den danske Niels Bohr og hans nevø David Adler, som er en ung dansk ingeniør. For Adler udvikler arbejdet sig hurtigt til et kapløb om magt, hemmeligheder og kærlighed. I sidste ende står både Bohr og Adler overfor valg med moralske konsekvenser, som de umuligt kan overskue.

Som fan af historiske dramaer og tidligere 2. verdenskrigs nørd ramte denne bog bare spot-on! Jacobsen har skrevet en utrolig fangende roman om en af de mest utrolige opfindelser i nyere tid. Han har også formået at få hele spiondramaet med i historien, hvilket gjorde, at man som læser også blev mere og mere nysgerrig på, hvem det helt præcist var, der lækkede fortrolige dokumenter fra Los Alamos. Man sad til sidst og mistænkte sådan cirka alle, og selv efter bogen var slut, sad man med følelsen af, at man ikke havde fået det hele med. Jeg tror, at det er en af de ting, som gør Steffen Jacobsen til en så utrolig god krimi/thriller-forfatter. For jeg følte mig på ingen måde snydt, da jeg sad og manglede et par brikker i puslespillet. Jeg fik i stedet lyst til at genlæse bogen og se, om jeg kunne finde de manglende brikker.


Derfor får bogen 4,5 sprængfarlige stjerner herfra og et gyldent must-read-stempel! Det eneste, som trak lidt ned, var, at den tabte mig lidt på de naturvidenskabelige forklaringer. De var med til at gøre bogen endnu mere troværdig, men da jeg er sproglig, så fattede jeg hat af, hvad der stod.


#Spioner #Familie #Kapløb #Mistillid #2Verdenskrig #Forelskelse