Søg
  • Marie Nielsen

Crazy Rich Asians

Crazy Rich Asians er en bestselling serie af Kevin Kwan, som følger en kinesisk familie, der ikke bare er rig – de er sindssygt rige. Hvis du ikke har læst bogen, kan du finde en anmeldelse af den her.


Jeg er virkelig glad for Kwans bøger og så det var med en vis nervøsitet, at jeg så filmen første gang. Og her efter at have set den anden gang, føler jeg mig godt klædt på til at lave en sammenligning af de to. Jeg skal dog skynde mig at sige, at det følgende ikke bliver spoilerfrit, så hvis du ikke vil have ødelagt film- og/eller læseoplevelsen, så klik væk nu.


Både filmen og bogen følger Rachel og hendes kæreste, Nick Young, som er i Singapore for at deltage i Nicks barndomsven, Colins, bryllup. Man møder Nicks vanvittige familiemedlemmer og får et indblik i de forskellige dynamikker og konflikter, som gemmer sig der. Men det er også her, at jeg taber tråden lidt. Her er det især Nicks kusine Astrids forhold til sin mand, som jeg ikke synes, at filmen yder retfærdighed. Bogen viser langt flere situationer, der er med til at opbygge konflikten mellem de to. Jeg er helt med på, at det ikke er med, da bogen er omkring 300 sider og filmen kun har 1½ time til rådighed. Men alligevel synes jeg, at det var lidt synd (men det kan også bunde i, at Astrid var en mine yndlingspersoner i historien). Jeg ved også godt, at instruktøren til filmen har lagt vægt på Nick og Rachels forhold, og de spændinger, som opstår mellem dem og Nicks familie.


Samtidig har bogen også den fordel frem for filmen, at den nemmere kan hoppe mellem personerne, da man som læser ikke bliver forvirret så let, som man ville i en film, hvis man følger for mange personer på en gang. En anden ting er, at bogen også består af rigtig mange fodnoter, der forklarer, hvad de mange asiatiske ordsprog og småord betyder. Det flyver lige hen over hovedet på en i filmen. Dog skal filmen have den ros, at den er utrolig god til at fremstille, hvor hurtigt rygtet spreder sig om Rachel i starten af filmen. Det gøres med en fed tegneserieagtig sekvens, som gav lidt ekstra til filmen. Et andet plus er, at filmen virkelig formår at sætte en stemning, fordi den kun bruger asiatisk sproget musik. Det av den bare lige det ekstra.


Så når jeg nu giver en bedømmelse, bliver det gjort af to omgange. Første omgang bliver til 2,5 stjerner. Her har jeg sammenlignet de to og jeg må ærligt indrømme, at bogen altid vil have en speciel plads hos mig, som filmen ikke kan hamle op med. Anden omgang er udelukkende en bedømmelse af filmen, som får 4 stjerner. Det er en mega god feel-good film, som varmt kan anbefales. Og hvis man så ikke helt kan slippe de riges liv i Singapore, kan man jo altid gribe fat i bogserien bagefter.

Seneste blogindlæg

Se alle