Søg
  • Marie Nielsen

Carry On

Carry On af Rainbow Rowell handler om Simon Snow, som er den absolut værste udvalgte, der nogensinde er blevet udvalgt. Det er et faktum. Halvdelen af tiden kan Simon ikke engang få sin tryllestav til at fungere – eller også sætter han ild til alting. Hans mentor gør alt for at undgå ham, hans kæreste har slået op med ham og der er et magi-ædende monster, som går rundt med Simons ansigt på. Samtidig er hans roommate, Baz, vampyr og selvom Simon mangler beviser, er der ingen tvivl. Og det er ikke helt nemt at dele værelse med sin nemesis, der måske/måske ikke planlægger at dræbe ham. Det er starten på deres sidste skoleår på Watford School of Magicks, og så har Simons plageånd ikke engang besværet sig med at dukke op.

Simon er en vidunderlig karakter! Jeg var vild med, at han var uduelig til alt der ikke involverede et sværd. Han minder på nogen måder om Harry Potter, men han er ikke opsat på, at han skal klare det hele alene. Han ser hellere end gerne at Penny og Baz hjælper ham – også selvom Baz planlægger at så ham ihjel… for det gør han, ik’? (Ja, så fik du lidt at tænke over der). Samtidig lykkedes det Rowell at hoppe rundt mellem de forskellige karakterer og skifte synsvinkel, uden at man blev helt rundforvirret. Selvom Lucy virkede som et spøjst indslag i starten og man egentlig mest havde lyst at springe hendes dele over, var det fedt at se den store rolle, som hun kom til at spille i slutningen af bogen.

Selvom universet på mange måder minder om det man kender fra Harry Potter, syntes jeg, at Rowell formåede at tilføje en helt ny dimension af det til bogen. For modsat Harry Potter er den magiske og den normale verden ikke delt op – når man lige ser bort fra, at almindelige mennesker ikke kender til troldmænd. Det er meget almindeligt, at eleverne har mobiltelefoner og den ene af dem drømmer om at blive dyrelæge (selv havde jeg nu nok valgt anderledes, men lad nu det ligge). Selve trylleformularerne er heller ikke ligesom i Harry Potter, hvor det er et eller andet langt ord med enten for få eller for mange vokaler. Her handler det om faste vendinger, hvilket også gør, at troldmændene er nød til at sikre sig, at de bruges i den normale verden for ellers mister de deres virkning.

Alt i alt var dette en tryllebindende bog, som nok især fangede mig af en grund: den mindede om Harry Potter. Jeg er kæmpe fan er Rowlings magiske univers og var derfor glad for at finde en bog, som kunne tage mig tilbage. Det skal dog ikke være ensbetydende med, at Rowell bare har copy-pastet hele sin roman. Hun har genbrugt den dybe tallerken, men har givet den sine egne ridser i lakken. 5 tryllebindende stjerner herfra og inden jeg smutter igen, skal jeg lige gøre dig opmærksom på en sidste ting: Carry On er ikke den fan-fiction, som Cath skriver i Fangirl!

#Krig #Tab #MustRead #Forelskelse #Mord #LGBTQ