Søg
  • Marie Nielsen

Aurora Rising

Aurora rising af Amie Kaufman og Jay Kristoff foregår i 2380 i rummet, hvor dimittenderne fra Aurora Academy snart bliver tildelt deres første missioner, men først skal de igennem the draft, hvor kadetterne fordeles i forskellige teams. Tyler Jones har klaret det hele til perfektion og skulle egentlig have førsteret i the draft, men på grund af sin heroiske præstation, hvor han reddede den sidste overlevende fra et konvojskib med folk fra jorden (the Hadfield som alle troede var forsvundet), misser han ceremonien. Dette efterlader ham med dem, som de andre ikke ville have. Og som om det ikke kunne blive værre, så viser det sig hurtigt, at Aurora (den sidste overlevende) formentlig er katalysator i en krig, som har været i dvale i millioner af år.

Hvis resumeet ikke gav meget mening, så er det helt okay: bogen er lidt kompliceret at forklare. Så for at gøre det lidt nemmere at få et indblik i handlingen, så vender vi lige Auroras situation.


Aurora er 16 år, da hun bliver udvalgt til at være en del af det skib, som bliver det tredje, der rejser til planeten Octavia 3 for at kolonisere den. Forinden er hendes far rejst derover, hvor han så også lige har fundet sig en ny kone – dog inden han er blevet skilt fra Auroras mor. Men et eller andet går galt, hvilket gør, at Aurora ender som den sidste overlevende fra The Hadfield. Her befinder hun sig i dvale indtil Tyler finder hende. Men det viser sig hurtigt at et eller andet er galt, for ifølge alle tilgængelige kilder så har der aldrig været en koloni på Octavia 3. Oven i den nyhed viser det sig også, at Aurora har fået nogle dødbringende kræfter, som hun ikke har kontrol over, men som gør, at hele den intergalaktiske efterretningstjeneste snart er i hælende på Tyler og hans team, der gør alt for at beskytte Aurora. Og uden at spoile for meget, så venter der dem en grum overraskelse på Octavia 3.


3 stjerner herfra. Det var en okay bog, men den kommer ikke på højde med Illuminae Files, som var Kaufman og Kristoffs første samarbejde. Samtidig virker den lidt som et rip-off af Leigh Bardugos Six of Crows. Men den var sjov at læse med nogle af de kommentarer, som karaktererne kom med og jeg fandt også historien om Aurora spændende. Men er lidt spændt på, om bind 2 falder til jorden.


#Krig #Sygdom #Frygt #Rummet #Kriminalitet #Venskab