Søg
  • Liv Tange

Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder

Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder af Benjamin Alire Sáenz handler om hovedpersonen Aristoteles, eller bare Ari, og hans nye ven Dante. Ari er en enspænder uden venner, hvilket han egentlig har det okay med, for han er faktisk gladest, når han er alene. Han bor sammen med sine forældre – og så selvfølgelig spøgelset af sin storebror, der har siddet i fængsel siden Ari var 4 år. Ari har også to storesøstre, men de er så meget ældre end ham, at de knap kan kaldes søskende.


En dag i sommerferien tager Ari nok en gang alene ned til svømmebadet alene. Han er dog ikke alene længe, for pludselig dukker Dante op, og spørger om han skal lære Ari at svømme. De to bliver snart bedste venner, men da sommeren slutter skal Dante flytte væk. Dog kun i et år. Så de to venner må kæmpe for at holde venskabet ved lige selvom de er adskilt. De kommunikerer igennem breve, og Dante afslører en dag en hemmelig, der ændrer Aris syn på sig selv.

Jeg fik denne bog i julegave, og den var læst 3 dage efter. Historien er ikke nogen stor udfordring i sig selv, men det er en fin fortælling om en teenagedreng der prøver at finde sin plads i en verden fyldt med udadvendte, højtråbende mennesker. Han må jonglere med venner, piger, kærlighed og alkohol, samtidig med at han slås med en stor familiehemmelighed, der hænger over huset som en sort skygge.


Jeg må indrømme, at jeg ikke altid forstod Aris handlinger, men nu har jeg heller aldrig været en teenagedreng. Han kunne godt lide Dante, og alligevel opførte han sig nogle gange som om han ikke kunne. Han handlinger har sjældent en dybere forklaring, men sådan er det vel at være teenager en gang imellem.


Jeg synes bogen er god til at skildre nogle af de problemer man står med som ung, og man kan som læser tydeligt følge Aris udvikling fra dreng til voksen. Derfor får Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder 4 ud af 5 udforskende stjerner. Fortællingen om Ari og Dantes venskab og hvordan de hver især udvikler sig er utrolig fin, men skrivestilen mangler det sidst touch for at kunne få 5 ud af 5.


#Familie #Hemmeligheder #Venskab