Søg
  • Liv Tange

Anna og det franske kys

Anna og det franske kys af Stephanie Perkins, handler om Anna, hvis rige forfatter-far har besluttet sig for at sende hende på en amerikansk kostskole i Paris. Anna, der ikke kan to ord på fransk, er alt andet end begejstret for idéen og hun glæder sig ikke til at flytte fra sin familie, venner og ham den søde fyr, som hun måske/måske-ikke er forelsket i. Ikke desto mindre tager hun afsted og hun får da også hurtigt nye venner i det franske. Anna har en stor interesse for film og snart begynder hun at tage i de Parisiske biografer, og hun lærer langsomt at holde af Paris. Særligt en bestemt ting – eller måske nærmere en bestemt person: Etienne St. Clair. Men han er jo optaget og det er Anna vel egentlig også. Eller er hun?

Jeg ELSKEDE ”Anna og det franske kys” og jeg læste den på 3 dage. Den er simpelthen så dejlig enkel, og man kan bare læne sig tilbage og følge med. Jeg følte det lidt, som om jeg læste en klassisk romantisk komedie. Ofte bliver romantiske bøger til noget tå-krummende pladder, hvor hovedpersonen konstant foretager latterlige valg, og hvor jeg som læser sidder og tænker ”det der var hverken en logisk eller realistisk handling”. Jeg ved godt at forelskede folk sjældent tænker logisk, men helt ærligt.

Sådan en karakter er Anna dog heldigvis ikke. Selvfølgelig laver hun nogle dumme ting indimellem, men det er fejl man som læser kan relatere til og sætte sig ind i. ”Anna og det franske kys” føltes lidt som en pause for mig. Nogle gange kan jeg godt blive træt af seriøse og lange bøger. Det her er en af de bøger man ikke ønsker, skal slutte, men alligevel kan man ikke lægge den fra sig, og jeg kan slet ikke vente med at komme i gang med næste bog i serien: ”Lola og naboens søn”. Jeg siger det sjældent, men jeg håber faktisk, at nogen vil lave den her bog til en film. Historien er simpelthen perfekt til en hyggelig, feel-good romantisk film. ”Anna og det franske kys” får selvfølgelig 5 flotte franske stjerner herfra.

#Familie #Paris #Film #Teenager #Kærlighed