Søg
  • Marie Nielsen

A Quiet Kind of Thunder

A Quiet Kind of Thunder af Sara Barnard, handler om Steffi, som selv har valgt at være stum, og Rhys, der er døv. Da Steffi kender BSL (britisk tegnsprog, hvis du undrer dig over hvad det står for), bliver de to sat sammen på Rhys første dag på Steffis skole. Og selvfølgelig falder de for hinanden. Men vil deres kærlighed være nok, eller vil manglen på hørelse og Steffis langsomt tilbagevende sprog trække dem fra hinanden?

Dette var en anden type YA-bog, og jeg kunne godt lide det. Den romantiserede døvhed lidt, men den romantiserede ikke angst, hvilket var et stort plus for mig. Og det har en realistisk sexscene! Dette kan virke som en underlig ting at blive begejstret for, men jeg er træt af, at næsten hver eneste YA-bog hopper meget let over hovedkarakterens første gang. Som oftest sker dette: de kysser, forsigtigt skubber han hende tilbage på sengen og… fade out. Ikke en ting om, hvor akavet den første gang er, eller (i denne bogs tilfælde) om, at fyren ikke synes at kunne finde … lad os sige indgangen. Især Steffis efterfølgende følelse gjorde mig så glad. Hun følte sig akavet og vidste ikke, om hun skulle skubbe Rhys svedige krop af hende, da hun egentlig fandt hele situation lidt klam og ubehagelig.


Det følgende indeholder en lille bitte spoiler


Men en ting, der irriterede mig meget, var Steffis forældre. Jeg mener, hun løber væk til Edinburgh med sin kæreste, som kommer til skade, og hun har et panikanfald. Og det eneste der sker er, at forældrene er så stolte over, at hun turde åbne munden og tale med fremmede. Jeg forstår, at det er svært for hende at tale og alt det der, men det virker underligt, at hendes forældre ikke giver hende nogen konsekvenser.


Alt i alt var det en velskrevet bog, som alle teenagere skulle læse. Det giver en vigtig besked at tale med hinanden, i stedet for at gemme alle dine følelser og lade dem opbygges inde i dig. Jeg vil anbefale det til alle, der søger en sommerbog, som er letlæst, men som stadig har et vigtigt budskab. Herfra får den i hvert fald 4 højtråbende stjerner.


#Kærlighed #NyBegyndelse