Søg
  • Marie Nielsen

#Liv

#Liv af Tine Torp Thorlin handler om Liv, som får hevet gulvtæppet godt og grundigt væk under sig, da hendes kæreste, Mikkel, går fra hende. Hun flytter hjem til Cecilie og lader sig selv drukne i selvmedlidenhed. For hvad gør man lige, når ens liv går rent ud sagt ad helvede til, mens alle andre fremviser deres perfekte liv på Facebook og Instagram? En dag beslutter hun sig for, at nok må være nok og derfor skriver hun en lykkeliste. Hvis hun kan komme igennem alle punkterne på listen, så er hun overbevist om, at hun bliver lykkelig. Spørgsmålet er bare lige, om vejen til lykke er gennem shoppingture og one-night-stands.

Liv var en meget realistisk hovedperson og det var spændende at følge hendes nedtur, da man langt hen da vejen kunne kende sig selv i hendes valg. Jeg kunne godt lide, at hun ikke bare var en total power-woman, men i stedet kravlede under dynen og havde ondt af sig selv. Det var en realistisk præsentation af en ung kvinde, som bliver forladt af sin kæreste. Jeg kan godt blive træt af, at man i nogle bøger fremstiller hovedpersonen som en kvinde/pige, som bare kan alt, mens man selv sidder og tænker at havde det været en selv, så var man kravlet under dynen. En anden ting, som var et plus for bogen, var, at det for en gangs skyld ikke handlede om en pige, som skulle vinde fyren tilbage, men i stedet skulle acceptere tingene, som de er.


Bogen lagde også vægt på de sociale medier, da det hele tiden handlede om at sende det gode billede på Snapchat eller lægge det perfekte billede op på Instagram med det helt rigtige filter. Og som sådan synes jeg, at det fungerede godt. Men hen imod slutningen begyndte Liv selv at tænke rigtig meget over, hvor stor indflydelse medierne havde på hendes liv. Det nåede bare det punkt, hvor jeg følte, at Thorlin rettede en løftet pegefinger mod læserne.


Det bliver til 3,5 stjerner herfra. Alt i alt en rigtig sød bog, som man kunne kende sig selv i og den er også hurtigt læst. Derfor egner bogen sig også godt til en ferie, hvor man mangler noget at læse.


#Forvirring #Fornyelse #Alkohol #Forelskelse #Sex